I augusti 2000 skrev jag och publicerade boken om de traditionella mexikanska dryckerna som jag valde att kalla Tequila, Mezcal y Pulque - Lo auténtico mexicano (Editorial Diana, ISBN 968-13-3269-5). Med denna ville jag ge mitt modesta bidrag till vad jag ansåg vara ett genuint drag i den mexikanska kulturen. 2016 gav jag ut den svenska aktualiserade versionen som e-bok.

På baksidan av boken kan man (i översättning från spanska) läsa följande:

"Tequila, mezcal och pulque är de viktigaste dryckerna i Mexiko. De tre är nära förbundna med detta lands kulturella uttryck, pulque dessutom ända från den förspanska tidsperioden. Tequila och mezcal, som båda framställs från olika agavesorter, är mycket populära i det mexikanska samhället och i utlandet; de konsumeras i alla socialgrupper, tack vare att de varierar så mycket i pris och presentation.


Att skriva denna bok har för författaren varit som att förverkliga en gammal dröm. Hans verk eftersträvar inte att främja bruket av alkohol, utan att ge en hyllning till den mexikanska kulturen... Här berättas om magueyens myter, legender och gudomligheter, tequilans och mezcalens historia, tequilans boom, mariachin, filmen, cantinan, odling, jäsning och destillering, olika sorter av tequila, ursprungsbeteckning, provsmakning av tequila och mycket mer.

Lennart Blomberg ger en bred historisk översikt över tequila, mezcal och pulque, och gör en genomgång ända från förspansk tid fram till våra dagar. Han har dessutom lämnat en extraordinär bildsamling som läsaren kan ta del av genom en användbar och trevlig information." 

Ett av få tequilasorter som finns i Sverige.

Peronen som jobbar på agavefältet kallas JIMADOR.